Споразумение за Чист Спорт

Днес, Всички FitLine продукти са в Кьолнския списък, който гарантира, че всеки продукт е тестван спрямо всички допинг стимуланти.

Това, което много потребители на FitLine не знаят е, че PM-International си партнира с Кьолнския списък още от създаването му.
Но първите неща първо:

  • Какво точно представлява списъкът от Кьолн?
  • Защо и кога е бил създаден?
  • Защо е толкова важно за PM-International да имат всички FitLine хранителни добавки в списъка на Кьолн?

Всеки печели!
Списъкът на Кьолн® е инициатива в областта на спорта, включваща продукти като хранителни добавки, които са тествани спрямо допинг агенти и стимуланти, осигурява на спортистите и производителите независима платформа за услуги, информация за продуктите в интерес на всички заинтересовани страни.

Проучване от 2004 г. в Института по биохимия, финансирано от Международния олимпийски комитет (МОК), показва, че 15% от тестваните хранителни добавки съдържат анаболни агенти, които не са посочени на опаковката. Резултатите вероятно се дължат на замърсяване в производствения процес, без реален допинг ефект, но все пак могат да доведат до положителни резултати от допинг. Спортистите и индустрията за хранителни добавки бяха също толкова шокирани. В резултат на това отделни компании, включително PM-International, пристъпиха напред, за да бъдат тествани техните продукти за потенциално замърсяване. Това беше крачка предимно за допълване на вътрешния преглед на вече съществуващите производствени процеси.
Това беше началото на Кьолнския списък. Започвайки от само 25 хранителни добавки, сега той представлява първото в света решение на проблема със замърсените хранителни добавки.

На Борда Сме От Началото

PM-International си партнира с Кьолнския списък от самото начало. Като основен партньор на тази изключителна инициатива за прозрачност на пазара на хранителни добавки, PM-International подчерта своя ангажимент за по-голяма безопасност и прозрачност в професионалните спортове.

Когато спортните професионалисти като физиотерапевтите, медицинските екипи и спортистите изразиха загрижеността си относно безопасността на продуктите по отношение на анаболните стероиди и други допинг вещества, PM-International пое инициативата и проактивно се опита да намери компетентен партньор. На атлетите и производителите не им отне много време да видят ползите от наличието на независима институция, която осветява хетерогенния и сложен пазар.

През последните 10 години партньорите от лабораторията в Кьолнския списък добавиха близо 600 продукта към списъка и нови продукти се добавят всяка година. Първоначално FitLine започна с няколко избрани продукта, с течение на времето всички наши хранителни добавки се добавиха, включително най-новата разработка: азотен оксид бустер,Fitline Munogen.

Опитът и познанията, които PM-International успя да събере с Кьолнския списък, в крайна сметка,  непряко са довели и до създаването на нашата собствена лаборатория, която ни позволява да извършваме собствен контрол с газ-хроматографи, мас-спектрометри и като по този начин се доказват съставките на продуктите FitLine, дори преди да се анализират от списъкът на Кьолн.

През 2014 г. PM-International беше първият партньор на Кьолнския списък със сравнима продуктова гама, за да постави всичките си диетични хранителни добавки FitLine в Кьолнския списък, да ги тества редовно и независимо.

От създаването на Кьолнския списък и началото на анализа на хранителните добавки на FitLine и след стотици доклади,  няма регистрирани положителни случаи на допинг агенти или стимуланти.

Включи се в нашата подкрепяща група Моето Тяло – Мой дом

Всички въпроси можеш да зададеш тук ……..>